جراحی دهان چیست و معرفی انواع آن

این وبلاگ شما را در مورد آخرین روندهای دندانپزشکی، جدیدترین تکنیک ها و حتی مهارت های مدیریت مطب، مطلع نگه می دارد.

جراحی دهان چیست و معرفی انواع آن

۳ بازديد

جراحی دهان به هر عمل جراحی بر روی دندان‌ها، لثه‌ها، فک‌ها یا سایر ساختارهای دهانی گفته می‌شود. این شامل کشیدن، ایمپلنت، پیوند لثه و جراحی فک است. جراحی دهان معمولاً توسط جراح فک و صورت یا پریودنتیست انجام می شود. این‌ها متخصصان دندانپزشکی هستند که آموزش های پیشرفته ای در مورد روش های جراحی دهان دارند.

 

جراحی دهان چیست؟

 

جراحی دهان یک اصطلاح گسترده برای هر عملی است که روی دندان، لثه، فک یا ساختارهای اطراف دهان و صورت شما انجام می شود. این شامل طیف گسترده ای از روش ها، از جمله کشیدن دندان، پیوند استخوان دندان، پیوند پریودنتال (لثه) و جراحی فک اصلاحی است.

 

چرا جراحی دهان انجام می شود؟


ممکن است به دلایل مختلفی به جراحی دهان نیاز داشته باشید. دندانپزشک شما ممکن است آن را توصیه کند اگر موارد زیر را دارید:

  • پوسیدگی وسیع دندان
  • دندان های بد شکسته
  • بیماری لثه
  • دندان های نهفته
  • از دست دادن دندان
  • اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMD)
  • از دست دادن استخوان در فک شما
  • سرطان دهان
  • پاتولوژی خوش خیم دهان (توده ها یا برجستگی های غیر سرطانی)

 

انواع مختلف جراحی دهان چیست؟

 

چندین نوع عمل جراحی دهان وجود دارد که هر ساله انجام می شود. برخی از رایج ترین آنها عبارتند از کشیدن دندان، پیوند استخوان دندان، ایمپلنت دندان، جراحی پریودنتال و جراحی فک اصلاحی. که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

 

کشیدن دندان

 

رایج ترین نوع جراحی دهان کشیدن دندان (درآوردن دندان) است. در صورت داشتن پوسیدگی شدید دندان، بیماری لثه (پریودنتیت)، ترومای دندان یا عوارض دندان عقل، کشیدن دندان ممکن است توصیه شود. گاهی اوقات کشیدن دندان برای آماده سازی شما برای استفاده از پروتزهای مصنوعی یا سایر وسایل مصنوعی انجام می شود.

اکثر دندانپزشکان ترجیح می دهند در صورت امکان دندان های طبیعی را حفظ کنند، اما گاهی اوقات کشیدن دندان برای حفظ سلامت کلی دهان شما ضروری است. علاوه بر این، بسیاری از دندانپزشکان کشیدن دندان عقل را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای کاهش خطر پوسیدگی، تحلیل استخوان و سایر مشکلات توصیه می کنند. 


پیوند استخوان دندان


 زمانی که از دست دادن استخوان در فک شما رخ داده باشد، پیوند استخوان دندان ضروری است. چند دلیل وجود دارد که چرا ممکن است این اتفاق بیفتد. وقتی دندان های طبیعی شما وجود دارند، ریشه ها اعصاب فک شما را تحریک می کنند. این به مغز شما سیگنال می دهد که مواد مغذی را به فک شما ارسال کند و آن را قوی و سالم نگه دارد. اگر دندانی برای مدتی از دست رفته باشد، پوسیدگی استخوان در آن ناحیه رخ می دهد، زیرا ریشه ای برای تحریک اعصاب وجود ندارد. پیوند استخوان دندان حجم و تراکم را در استخوان فک شما بازیابی می کند تا ایمپلنت های دندانی بعداً کاشته شوند.گاهی اوقات، ارائه دهنده شما ممکن است یک پیوند استخوان در طول جراحی پریودنتال قرار دهد. بیماری پیشرفته لثه می تواند باعث فرسایش استخوان اطراف دندان شما شود. پیوند استخوان تحرک را کاهش می دهد و پایه محکمی را فراهم می کند و دندان های شما را قوی و سالم نگه می دارد.


 ایمپلنت های دندانی 


ایمپلنت های دندانی به طور گسترده ای قابل اطمینان ترین و ماندگارترین گزینه جایگزینی دندان در دسترس هستند. این پایه های نخی کوچک - ساخته شده از تیتانیوم یا زیرکونیوم درجه پزشکی - برای جایگزینی ریشه دندان های از دست رفته در فک شما تعبیه شده است. هنگامی که ایمپلنت‌ها بهبود یافتند، می‌توان آن‌ها را با روکش‌های دندان، بریج‌های دندانی یا دندان مصنوعی ترمیم کرد. 


جراحی پریودنتال


 اگر پریودنتیت متوسط ​​یا شدید دارید، متخصص لثه ممکن است درمان بیماری لثه را توصیه کند. در طی این روش، برش هایی در امتداد خط لثه ایجاد می شود و بافت به طور موقت از دندان های شما دور می شود. سپس جراح ریشه های دندان شما را تمیز می کند و پلاک ها و باکتری هایی را که در زیر لثه های شما جمع شده اند پاک می کند. در نهایت، بافت لثه در جای خود قرار می گیرد و بخیه می شود.


 جراحی فک اصلاحی


 جراحی اصلاحی فک، که به آن جراحی ارتوگناتیک نیز می گویند، به ناهنجاری های اسکلتی استخوان های فک شما می پردازد. این روش ممکن است برای بهبود عملکرد جویدن، اصلاح ناهماهنگی یا رفع عدم تعادل صورت توصیه شود. از جراحی اصلاحی فک نیز برای کاهش درد ناشی از اختلال عملکرد TMJ (TMD) استفاده می شود. 


مزایای جراحی دهان چیست؟


 دندان ها، لثه ها و مفاصل فک شما برای سلامت و عملکرد مطلوب دهان و دندان به طور هماهنگ با هم کار می کنند. هدف کلی جراحی دهان، رسیدگی به هر مشکلی است که با سلامت یا کیفیت زندگی شما تداخل دارد. 


خطرات یا عوارض جراحی دهان چیست؟ 


مانند هر روش دیگری، شما باید از خطرات یا عوارض مرتبط با جراحی دهان آگاه باشید. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:• عفونت• آسیب به دندان های مجاور• حفره خشک (شرایطی که ممکن است پس از استخراج، زمانی که فرآیند لخته شدن خون مختل می شود، رخ دهد)• بی حسی• قطعات ریشه دندان• مشکلات سینوسی


 چه زمانی باید با دکتر تماس گرفت؟


 چه زمانی باید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنم؟اگر دندان، لثه یا فک درد دارید، فوراً با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. اگر اخیراً تحت عمل جراحی دهان قرار گرفته اید و دردی دارید که با دارو از بین نمی رود، تب 100.4 فارنهایت یا بالاتر یا تخلیه در محل جراحی، فوراً با جراح خود تماس بگیرید. این علائم هشدار دهنده می تواند نشان دهنده عفونت باشد که باید به سرعت درمان شود. سخن پایانی فن آوری های مدرن جراحی به جراح شما کمک می کند تا با استفاده از روش های کمتر تهاجمی مراقبت های پیشرفته ای را ارائه دهد. جراحی دهان می‌تواند سلامت دندان ها، لثه ها و مفاصل فک شما را بازگرداند، علائم دردناک شما را کاهش دهد و کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.           

 


 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.